PSC Primorje logo

Uconnect

Alfa D.N.A.

Potekla iz iskustva sudjelovanja u trkama, Alfa D.N.A. birač načina vožnje ekskluzivna je značajka marke Alfa Romeo, funkcija koja djeluje na motor, kočnice, upravljač, ovjes i gas te savršeno prilagođava performanse vozila stilu vožnje vozača i uvjetima na cesti.

Njegova je upotreba jednostavna i intuitivna: samo pomaknite birač pored ručice mjenjača.

– U sportskom načinu rada Dynamic, elektronički sustav protiv proklizavanja diskretno se uključuje, motor i kočnice reagiraju brže, a upravljač je izravniji s više sportskim osjetom.
– Ako birač pomaknete u položaj za gradsku vožnju Natural, postavke će biti neutralnije i potrošnja goriva optimizirana.
– Ako je prianjanje na površinu ceste ograničeno, možete odabrati način rada All Weather. U tom je načinu rada uključivanje elektroničkih sustava za sigurnost predviđeno u ranijoj fazi.

Pre-fill
U načinu rada Dynamic Giulietta ima i Pre-Fill – novu funkciju koja koristi sustav VDC za osiguranje najbržeg moguće odaziva kočenja za vozača.

Kada upravljačka jedinica otkrije opasnu situaciju koja iziskuje brzo kočenje, kočioni sustav stavlja se pod tlak na nekoliko trenutaka prije nego što vozač pritisne papučicu kočnice kako bi se osigurao najbrži mogući odaziv sustava i smanjio zaustavni put vozila.

Alfa TCT

Alfa TCT (Alfa mjenjač s dvije spojke) je automatski mjenjač sa 6 brzina i dvije spojke iz tvrtke Alfa Romeo.

Dostupan je na benzinskim motorima 1,4 MultiAir Turbo od 170 ks i 2,0 JTDM 175 ks, a njegova sofisticirana tehnologija jamči neprekidnu isporuku momenta i trakciju bez gubitka snage prilikom mijenjanja brzina.

Infotainment

Blue&Me
je kompatibilan s većinom mobilnih telefona s Bluetooth funkcijom dostupnih na tržištu i može se ažurirati sukladno novim standardima i telefonima. Za više informacija o sustavu Blue&Me, njegovim funkcijama i kompatibilnosti, posjetite web-mjesto tvrtke Blue&Me www.blueandme.net Tamo ćete pronaći informacije o korisničkoj podršci, ažuriranju softvera i poglavlje s često postavljanim pitanjima.

Uconnect™ 5″ Radio

Možete se povezati sa svojom glazbom i imati sve pod kontrolom.
Zato je na novom vozilu Alfa MiTo MY‘14 Uconnect™ radio u osnovnoj opremi. Radi se o ugrađenom sustavu visoke kvalitete zvuka s brojnim multimedijalnim uslugama i funkcijama. Sustavom možete upravljati dodirom prsta ili glasom zahvaljujući 5″ dodirnom zaslonu u boji i glasovnom prepoznavanju.
– Dodirni zaslon možete koristiti za izravno pristupanje svim audio funkcijama: AM/FM radiju, CD reproduktoru i uređajima za reprodukciju medija koji mogu biti povezani putem USB ulaza ili AUX-in utičnice.
– Moguće je i izdavanje glasovnih naredbi.
– Bluetooth® sučelje omogućuje čitanje svih primljenih tekstualnih poruka (putem sustava za pretvorbu teksta u govor) i korištenje komandi na kolu upravljača za telefonske pozive*.
– Zahvaljujući sustavu za audio emitiranje (Audio Streaming) možete reproducirati glazbene datoteke ili internetski radio s pametnog telefona bez žica*.

Uconnect™ 5″ Radio Nav

Možete se povezati sa svojom glazbom i imati sve pod kontrolom. Zato model MiTo ima ugrađen sustav Uconnect visoke kvalitete zvuka s brojnim multimedijalnim uslugama i funkcijama. Sustavom možete upravljati dodirom prsta ili glasom zahvaljujući 5″ dodirnom zaslonu u boji i glasovnom prepoznavanju. Pored funkcija sustava Uconnect™ 5″ Radio, sa sustavom Uconnect™ 5″ Radio Nav možete pristupiti najnaprednijoj tehnologiji za navigaciju:
– Ugrađenom sustavu za navigaciju razvijenom u suradnji s tvrtkom TomTom® za jednostavnu i intuitivnu navigaciju koja je sada još jednostavnija zahvaljujući dodirnom zaslonu i glasovnom prepoznavanju.
– Koristi informacije kanala za emitiranje informacija o stanju u prometu (TMC) za ažuriranje informacija o usporenom prometu i zastojima u stvarnom vremenu.
– Sustav naprednog navođenja “Advance Lane Guidance” pomaže vam da s lakoćom svladate i najsloženija raskršća.
– Emitira upozorenja na fiksne kamere za mjerenje brzine te daje informacije o mjestima na kojima su postavljene kamere za mjerenje prosječne brzine i fiksne kamere za mjerenje brzine.
– Zahvaljujući sustavu IQ Routes® izračunava najbolju rutu temeljem stvarnih, izmjerenih prosječnih brzina.

Sustav ozvučenja Bose

Sustav ozvučenja Bose jamči iznimnu kvalitetu zvuka pri slušanju glazbe za sve putnike i u svim uvjetima vožnje.
Izlazna snaga Hi-Fi sustava veća je od 500 vata, a sustav ozvučenja sastoji se od glavnih zvučnika i subwoofera s 8-kanalnim digitalnim pojačalom za bas tonove koji su uvijek dublji te središnjih zvučnik na armaturnoj ploči za efekt ujednačenog zvuka u čitavom putničkom prostoru.
Neovisno o tome slušate li solo gitaru ili čitav orkestar, sustav ozvučenja Bose® jamči doživljaj slušanja glazbe uživo. Realistična reprodukcija, kristalno čisti visoki tonovi, puni i bogati bas tonovi omogućuju jednak doživljaj za sve putnike s osjećajem puno većeg okolnog prostora jer je ovaj audio sustav dizajniran posebno za putnički prostor. Za još bolje osjetilno iskustvo ugrađeni procesor signala automatski prilagođava bas tonove čineći ih savršenim na bilo kojoj glasnoći, dok aktivni ekvilizator jamči optimalnu elektroničku raspodjelu zvuka na svim frekvencijama, bolju ujednačenost i veću čistoću tonova pri slušanju te uklanja neugodno izobličenje zvuka čak i na dijelovima veće glasnoće ili dinamičnosti.

MEHANIČKI DIJELOVI

Tehnologija i sigurnost u osnovnoj opremi

Osnovna oprema na modelu Alfa Romeo Giulietta uključuje najnaprednije elektroničke sustave za dinamičku kontrolu i sigurnost. Napredni MACPHERSON prednji ovjesi MULTILINK stražnji ovjes dizajnirani su za osiguranje savršenog balansa čak i u ograničenim uvjetima.
Osim toga, Giulietta jamči najbolje uvjete vožnje u svakom trenutku zahvaljujući biraču Alfa D.N.A. za odabir načina rada: Dynamic, Natural i All Weather.
Svi ti sustavi jamče izvornu Alfa Romeo sigurnost u vožnji, postojanu trakciju vozila i visoke performanse. Sustav ovjesa na modelu Giulietta dvojaka je duha: sportski i zabavan, a opet dominantan i udoban.

Aktivan sustav upravljanja s dva pogonska zupčanika

Radi se o sustavu upravljanja nove generacije razvijenom posebno za model Giulietta koji jamči zadovoljstvo u vožnji po kojem je Alfa Romeo poznat.
Prednosti su odmah uočljive:
– izravno, osjetljivo upravljanje u svim uvjetima vožnje
– potpuna integracija sa sustavima dinamičke kontrole i sustavom Alfa D.N.A.
– iznimno udobna vožnja zahvaljujući promjenjivom servo upravljaču.
– vrlo jednostavno upravljanje u gradskoj vožnji i prilikom parkiranju zahvaljujući radijusu okretanja kotača od malenih 10,9 m
– potrošnja goriva 3 % manja u odnosu na klasičan sustav.

Struktura

Alfa Giulietta ima potpuno nov strukturni dizajn koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce po pitanju držanja ceste, pokretljivosti i sigurnosti. Jamči iznimno dinamične performanse i visoke razine udobnosti zahvaljujući profinjenim tehničkih rješenjima korištenim za ovjes, novoj generaciji sustava upravljanja, laganoj i krutoj konstrukciji od materijala kao što su aluminij i čelik visoke čvrstoće te zahvaljujući najnaprednijim tehnikama proizvodnje.
U doba kada su mnoge stvari upite, Gulietta postaje novi zaštitni znak. Za ovaj je automobil osmišljena nova struktura.
Dizajn je utemeljen na dugogodišnjem iskustvu tvrtke Alfa Romeo u inženjeringu, a rezultat je najnaprednije rješenje. Čitava struktura je redizajnirana u odnosu na prethodnu generaciju. Korišteni su najinovativnijih materijali: aluminij, magnezij i čelik visoke čvrstoće, a rezultat su visoka čvrstoća i krutost uz smanjenu težinu. Ta mala težina strukture rezultira izvanrednim performansama i značajno smanjenim zaustavnim putom. Nova izvedba podvozja izvorni je sustav koji djeluje u sinergiji sa svakim pojedinim mehaničkim i elektroničkim sastavnim dijelom na automobilu i tako jamči pokretljivost, udobnost i sigurnost.

SIGURNOST

Sigurnost od 5 zvjezdica
Alfa Romeo Giulietta dizajnirana je za osiguranje potpune zaštite za vozača i putnike. To je potvrđeno kroz više od 15.000 sati virtualnih analiza, 100 crash testova, 150 testova na HyGe sustavu i preko 100 testova provedenih na sastavnim dijelovima i podsustavima.

5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Alfa Romeo Giulietta dobila je prestižnih pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju.
Taj rezultat važna je potvrda i jasan znak da je Alfa Romeo pridao veliku pažnju svim aspektima koji se odnose na zaštitu i sigurnost.
Ocjena je još važnija ako se uzme u obzir činjenica da je Euro NCAP od 2009. godine primjenjuje novu shemu koja se sastoji od četiri područja koja se istodobno ocjenjuju, sigurnost odraslih putnika, sigurnost djece, zaštita pješaka i izbjegavanje ozljeda te funkcije ublažavanja u slučaju sudara kao što su podsjetnik za nekorištenje sigurnosnog pojasa, ESP i ograničivač brzine.

Aktivna sigurnost

Struktura modela Giulietta potpuno je nova i dizajnirana za integraciju i poboljšanje performansi raznih sigurnosnih sustava do maksimalne razine.
Svaki je aspekt optimiziran za osiguranje maksimalne kontrole u svim uvjetima, od šasije i ovjesa do kočionog sustava i sustava upravljanja.
Sustav Vehicle Dynamic Control VDC u osnovnoj je opremi na svim verzijama i djeluje u kombinaciji s biračem načina vožnje Alfa D.N.A. (dostupni načini vožnje su Dynamic, Natural i All Weather), što modulira strategije performansi sustava i istodobno prilagođava radne parametre motora, mjenjača, sustava upravljanja i elektroničkog diferencijala Q2.
Za model Giulietta u ponudi su i sustavi Pre-fill i DST (Dynamic Steering Torque).
Prethodni, koji se uključuje u načinu rada DNA Dynamic, vozaču jamči maksimalan odaziv kočionog sustava; potonji upozorava vozača na ispravan manevar u slučajevima nužde odašiljanjem impulsa na kolo upravljača.

Pasivna sigurnost

Sigurnosni sustav na modelu Giulietta, razvijen za postizanje maksimalnog broja zvjezdica na Euro NCAP testiranju, povećava kapacitete apsorbiranja energije na prednjem kraju i smanjuje inercijske sile i prodiranja u putnički prostor.
Sigurnosne performanse zajamčene su zahvaljujući šest zračnih jastuka; sigurnosnim pojasevima s učvršćenjem u tri točke sa zatezačima i ograničivačima sile; novoj papučici gasa i stupu upravljača namjestivom po dubini; novoj generaciji sustava protiv trzajnih ozljeda i Isofix pričvršćenjima.
Sva ta oprema pridonosi ublažavanju posljedica udarca i jamči optimalnu zaštitu putnika.

Preventivna sigurnost

Alfa Romeo Giulietta ima prednja LED svjetla s funkcijom dnevnih svjetala koja se automatski uključuju prilikom pokretanja vozila.
Stražnja su svjetla također LED i jamče bolju osvijetljenost od klasičnih žarulja i veću sigurnost zahvaljujući iznimno brzom uključenju.

TPMS

Cijeli je proizvodni program serijski opremljen “Sustavom nadzora tlaka u gumama” (TPMS). To je elektronički sustav koji nadzire tlak u svakoj gumi i obavještava vozača u slučaju smanjenja vrijednosti tlaka u gumama. Korištenje tih sustav značajno koristi kada su u pitanju sigurnost i optimizacija potrošnje goriva te nadzor stanja guma za čitavog životnog vijeka. Vožnja s ispuhanim gumama povećava zaustavni put, što smanjuje stabilnost vozila, ali i uzrokuje brže trošenje guma, što povećava otpor kotrljanja i potrošnju goriva.

ALFA I ZAŠTITA OKOLIŠA

Giulietta i zaštita okoliša

Giulietta ima jedan prioritet: štititi okoliš.
Zbog toga su benzinski i dizelski motori usklađeni s normom Euro 5.
Izvrsnost je postignuta s revolucionarnim motorom MultiAir koji je iznimno snažan, a istodobno jamči 10 % manje emisije i potrošnju goriva u odnosu na klasične motore.
Svi su motori iz proizvodnog programa u osnovnoj opremi opremljeni sustavom Start&Stop: sustavom koji automatski isključuje i ponovno pokreće motor prilikom, primjerice, zaustavljanja na semaforu. Indikator za promjenu stupnja prijenosa sugerira pravi trenutak za promjenu stupnja prijenosa za optimalnu učinkovitost motora i manju potrošnju goriva.