PSC Primorje logo

500L – Tehnologija i sigurnost

TEHNOLOGIJA

BUDUĆNOST JE BESKONAČNI PROSTOR

Ne beskonačni prostor napravljen od zvijezda i planeta, nego specijalno skrojen za nas, prostor napravljen od inovativnih tehnologija i sigurnosti. 500L je automobil koji to može jamčiti. To je automobil koji se može suočiti s bilo kojom situacijom, uključujući budućnost.

SREDIŠTE VAŠEG SVIJETA

Ostanite u kontaktu s vašim prijateljima i vašim svijetom uz vaš Uconnect™ 5” audio sustav. Koristite 5” dodirni zaslon u boji, najveći u svojoj klasi, kako bi lako spojili vaše multimedijske uređaje – telefon, pametni telefon, radio, medijski i MP3 reproduktor – i vaše putovanje pretvorili u doista izuzetno iskustvo. Uređaj uključuje Bluetooth® tehnologiju tako da možete telefonirati i upravljati tekstualnim porukama bez skidanja ruku s upravljača. Audio sustav sa CD reproduktorom nudi opcijski DAB digitalni radio prijemnik, dodatno na tradicionalni AM/FM prijemnik, te podržava vanjske izvore zvuka preko USB priključka, analognog audio priključka i inovativnog Bluetooth® prijenosa za reprodukciju glazbenih datoteka i internetskih radio stanica direktno s vašeg pametnog telefona (samo kompatibilni modeli).

POSTANITE ECO:VOZAČ

Želite li naučiti kako smanjiti potrošnju goriva i troškove za 16%? Fiat 500L eco:Drive funkcija će vas naučiti kako. Ova aplikacija bilježi vaše ponašanje kada god sjednete za upravljač, prikazuje eco:Index na zaslonu Uconnect™ 5” audio sustava i osigurava naputke u realnom vremenu kako bi ispravili pogreške i poboljšali vaš stil vožnje. Možete usporediti vaše performanse s prethodnim putovanjima i pratiti vaš napredak. Nakon obuke, biti ćete spremni pridružiti se eco:Ville zajednici, natjecati se s drugim eco.Drive vozačima ili vašim prijateljima i dijeliti vaše rezultate na Facebook i Twitter socijalnim mrežama.

POZIVNICA NA PUTOVANJE

Dodatno na radio i audio funkcije, Uconnect™ 5” Radio Nav sustav uključuje integrirani navigacijski sustav, razvijen u suradnji s kompanijom TomTom. Jednostavan i korisnički prihvatljiv, sustav vam nudi odabir zemljovida ne manje od 45 Europskih država na 5” dodirnom zaslonu s unaprijed snimljenim glasovnim naredbama. Sustav uključuje pametne funkcije za upravljanje prometnim informacijama (TMC), pronalaženje najbrže, najisplativije rute (IQ Routes) i siguran odabir prave vozne trake prije dolaska na križanje (Advanced Lane Guidance). Također osigurava pravovremene informacije o fiksnim kamerama za kontrolu brzine i kamerama na semaforima. Uconnect™ 5” radio Nav sustav je vaš savršeni pomoćnik koji će vam osigurati uživanje u putovanju.

MELODIJA SE PROMIJENILA

Za odlično putovanje dobra glazba je obavezna. Zbog toga u modelu 500L možete slušati svu glazbu koju želite: s vašeg MP3 uređaja, vašeg pametnog telefona ili vaše USB memorije. A lako je možete odabrati uz pomoć kontrola na upravljaču. Uz to, njegov novi premium audio sustav, razvijen u suradnji s tvrtkom Beats Audio, koristi napredni algoritam ekvalizatora kako bi reproducirao čist i vjeran zvuk. Što to znači? Kao da se nalazite u studiju za snimanje i vaš omiljeni pjevač pjeva samo za vas.

ODGOVOR, TO JE 500L

Uz pomoć kontrola na upravljaču i funkcije prepoznavanja glasa, možete telefonirati bez ruku, slušati dolazne tekstualne poruke i upravljati vašom glazbom i kontaktima u potpunoj slobodi. Sve to bez skidanja ruku s upravljača.

SIGURNOST

VELIK? NARAVNO DA JE!

500L je velik. Toliko velik da uključuje 7 zračnih jastuka. To je oblak zaštite koji brine za vašu sigurnost i sigurnost vaših putnika.

PITANJE STABILNOSTI

Zahvaljujući ESC, elektronskom sustavu kontrole stabilnosti, 500L jamči savršeno držanje ceste čak i u najtežim uvjetima, kao što su skliska cesta ili tijekom naglih, neočekivanih manevara. Ovaj sustav dolazi s ABS sustavom s EBD funkcijom i integrira ASR/MSR funkcije zaštite od proklizavanja s ERM funkcijom zaštite od prevrtanja i DST funkcijom aktivne kontrole momenta upravljanja. Sve u modelu 500L je veće, čak i stabilnost.