PSC Primorje logo

Freemont – Tehnologija i sigurnost

FREEMONT, VAŠ DOM NA ČETIRI KOTAČA

Dizajnirali smo vaš novi Freemont da bude mjesto gdje ćete provesti vaše najbolje trenutke. Na cesti i u svakodnevnom životu, dopustite si da budete okruženi svime što vaše iskustvo vožnje čini što je više zanimljivijim i udobnijim u potpunoj sigurnosti.

TEHNOLOGIJA

ULAZAK I PALJENJE BEZ KLJUČA

Freemont je dizajniran tako da vaš život učini jednostavnijim: jednostavno se približite automobilu s ključem u džepu ili torbici i otvorite putničku kabinu i prtljažnik. Za paljenje motora, jednostavno pritisnite tipku na prednjoj ploči, desno od upravljača. Ulazak u automobil i paljenje motora nikada nije bilo lakše.

INTEGRIRANI RADIO

Radio prijemnik (SW / LW / MW / FM) CD reproduktor DVD reproduktor (samo kod 8,4” modela*) Čitač SD kartica za glazbene datoteke (samo kod 8,4” modela*) USB priključak za slušanje vaše omiljene glazbe (kompatibilno s iPod® uređajem) Garmin navigacijski sustav (zemljovid Europe) Koristite zaslon za pregled informacija o pjesmi koju slušate i pronalaženje omiljenih melodija, prilagodbu postavki, kontrolu klima uređaja, uporabu navigacijskog sustava (samo kod 8,4” modela*) i zahvaljujući Bluetooth® sučelju možete telefonirati i upravljati vašim telefonskim imenikom bez ruku.

INTEGRIRANI GARMIN NAVIGACIJSKI SUSTAV SA ZEMLJOVIDIMA EUROPE

Garmin navigacijske funkcije nude se kao opcija i radi se o integriranom navigacijskom rješenju kojim se upravlja preko popularnog Garminovog korisničkog sučelja. Zemljovidi su veliki i vrlo laki za čitanje, dok su audio kontrole integrirane s audio-radio sustavom. Dodatno na navigaciju, Garmin sustav osigurava i mnoštvo dodatnih funkcija – one uključuju točke interesa (POI), funkciju koja olakšava pronalazak točaka interesa kao što su atrakcije, restorani, trgovački centri, kina, bolnice i mnoga druga odredišta koja bi vas mogla zanimati.

STRAŽNJA KAMERA

Freemont vam nudi parkirne senzore i stražnju kameru koji se aktiviraju kada se mjenjač prebaci u položaj za vožnju u nazad. Stražnja kamera vam prikazuje sve što se događa iza vozila na 8,4” zaslonu. Prikaz se kombinira sa statičkim vodilicama, koje prikazuju ukupne dimenzije vozila i udaljenost od prepreke, označavajući tri zone: crvenu, od 0 do 30 cm od vozila, žutu, od 30 cm do 1 m i zelenu, dalje od 1 m.

SIGURNOST

PODIZNO SJEDALO I ISOFIX

Freemont štiti vašu djecu. Sustav ”podiznog sjedala” u drugom redu, konstruiran je da osigura pravilni položaj sjedenja za dvoje djece (od 15 do 36 kg), poboljšavajući prolazak sigurnosnog pojasa preko djetetovog tijela. Za najmlađe putnike, postoje tri seta Isofix sidrišta za dječje sjedalice, koja omogućuju ugradnju dvije dječje sjedalice na vanjska sjedala u drugom redu ili jedne dječje sjedalice u sredini.

AKTIVNA I PASIVNA SIGURNOST I ALARM

AKTIVNA SIGURNOST: Regulator brzine, ABS, ESP sa sustavom pomoći pri kretanju na uzbrdici, TCS, TPMS.

PASIVNA SIGURNOST: 6 zračnih jastuka, sigurnosni pojasevi, podizna sjedala za djecu, aktivni poklopac motora, alarm, zaštita od krađe, Premium zaštitni alarm.

AWD: POGON NA SVE KOTAČE

Uz AWD pogon na sve kotače, koji je dostupan kao opcija u cijeloj gami modela, Freemont vam nudi veću slobodu u potpunoj udobnosti i sigurnosti. Elektronska kontrolna jedinica, uz pomoć senzora proklizavanja, detektira razinu držanja 4 kotača i odlučuje kada prenijeti snagu na stražnju osovinu. U skliskim uvjetima, AWD sustav osigurava veće prianjanje tako da niti jedno putovanje ne predstavlja problem, a prilikom naglog ubrzavanja na asfaltu, vozačima pruža mogućnost dodatnog prianjanja i veću sigurnost u zavojima.

PUTUJUĆIH 5 ZVJEZDICA (EURO NCAP)

U kabini modela Freemont, sigurnost nije opcijski dodatak. 5 zvjezdica, koje je dobio na Euro NCAP testu iz 2011. demonstrira našu predanost da vam zajamčimo sigurnost koju vi i vaši putnici trebate.

PREMIUM ZAŠTITNI ALARM

Za potpunu zaštitu, možete opremiti vaš Freemont sa zaštitnim alarmom konstruiranom da nadzire pokušaje provale razbijanjem prozora.